Aqua Aura
Praktijk voor energetische therapie en coaching
Anita de Groot

 

 

 

 

Geboren in 1957 en moeder van twee volwassen dochters.
Opgeleid in het Usui Systeem van Natuurlijk genezen door Reiki Master René Onstenk en in 1997 ingewijd tot Reiki Master.
Bij het Elohim Centre in Veelerveen opgeleid tot Spiritueel reader/healer, Kristalmaster en Aardehealer.
Op HBO-niveau geschoold in het werken met volwassenen en kinderen, zowel individueel als in groepen, aan de Stichting Opleiding Leraren, het Seminarium voor Orthopedagogiek en de Academie Vitaliteitkunde Nederland. 

Werkzaam geweest in het Voortgezet Speciaal Onderwijs en het Middelbaar Beroeps Onderwijs en gespecialiseerd in het werken met kinderen met leer– en gedragsproblemen c.q. volwassenen met sociaal-emotionele problemen. Momenteel in deeltijd werkzaam op een ROC. 

Altijd op zoek en altijd lerend, werd m'n spirituele ontwikkeling geleid door Reiki en verdiept en gevormd door het volgen van diverse opleidingen en trainingen.

Opleidingen o.a NEI, EE, NLP, RET, The Work, Verbindende Communicatie, reading/healing, sjamanisme, kristaltherapie en astrologie.

Altijd op zoek en altijd lerend, werd ik in de praktijk gevormd tot teacher, healer, coach en therapeut. Sinds 1985 werk ik als docent en sinds 1998 als Reiki Master, healer, coach en therapeut.

Mijn doel is mensen te helpen het goede spoor te (her)vinden.
Dat wil zeggen: ze helpen zichzelf te helpen. 
Ik geef cursussen, workshops en individuele consulten.
Persoonlijk en Professioneel zijn mijn sleutelwoorden.

 

                                                 Werkwijze

Ik werk vanuit een holistische visie, zie de mens als een geheel, uniek in zijn soort.
Met respect voor al je kwaliteiten en eigenschappen gaan we samen op zoek naar dat wat jij als individu nodig hebt om een gezond, gelukkig en welvarend mens te zijn.

Ik bied hulp aan mensen die willen helen, gelukkig en gezond willen zijn, contact willen maken met hun ware zelf en hun levensmissie willen volbrengen.
Hierbij maak ik gebruik van diverse methoden en technieken, zoals o.a.:

Reiki, een uiterst eenvoudige door iedereen te leren methode om met energie te werken. Bevordert genezing en spirituele groei.

NEI, voor het vinden en integreren van de emoties die je belemmeren in je functioneren.

EE, een vorm van acupressuur die leidt tot een beter emotioneel evenwicht.

NLP, werken met “de taal” als ingang, uitgaan de van het gedrag van mensen. Huidig gedrag t.o.v. gewenst gedrag.

The Work van Byron Katie, om als door een spiegel naar je eigen leven te kijken.

Bach Remedies, een eenvoudige en natuurlijke methode om evenwicht en harmonie te brengen door te werken aan de persoonlijkheid d.m.v. bloemenessences.

Lichtwesen Essences zijn middelen die de energietrilling bevatten van Aartsengelen, Aardenengelen en Opgestegen Lichtmeesters. Ze werken op het fijnstoffelijk energiesysteem. De middelen ondersteunen en stimuleren je processen van bewustwording, zelfontplooiing en spirituele groei.

Reading/healing: Reading: Helder zien/horen/voelen/weten. Intuïtief maak ik contact met je energie systeem, hierin kan ik “lezen” waar problemen en klachten zich bevinden in je energetische lichaam en waar zij hun oorsprong hebben. Healing: De behandeling. Door werken met energie wordt de oorzaak aangepakt en de balans hersteld.

Kristaltherapie, een behandeling waarbij gebruik gemaakt wordt van de helende en activerende kracht van kristallen en hun werking op de chakra's en je fysieke-, emotionele-, mentale- en spirituele lichaam.